lauantai 30. marraskuuta 2013

Ganache

Tänään sitä vietellään marraskuun viimeistä päivää, sillä huomenna alkaa joulukuu. JIPPII! Mutta tänään juhlittiinkin veljen nimipäivää, ja lahjaksi tulikin tehtyä täytekakku :)


Vaaleapohjainen täytekakku sai täytteekseen omenahilloa, suklaarouhetta ja lime curdia. Kakku on kuorrutettu ganachella eli kermasta ja suklaasta tehdyllä seoksella. Ganachella saa kauniin kiiltävän pinnan kakkuun, eikä se kovetu kovaksi, eli kakkua on helppo leikata. Koriste on tehty pikeerillä suoraan kakkuun pursottamalla/pikeeraamalla/spritsaamalla. Tuossa parit ammattisanaston sanatkin ilmenivät :)
Tässä tällainen pieni postaus tällä kertaa. Jatketaan postauksia seuraavan kerran joulukuussa! Moikkelis moi! :)

2 kommenttia:

  1. Millä suhteilla ganacheen tulee suklaata ja kermaa? Nätti tuo spritsaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpon ganachen ohje on 1 dl kermaa ja 130 g suklaata :)
      Kiitos :)

      Poista