Nyt pitkästä aikaa kirjoittelen, ja olen päättänyt hieman uudistaa blogia. Ajatuksenani oli, että alkaisin lisäilemään erilaisia reseptejä ja vinkkejä leipomiseen enemmän täällä näin :)
Kertokaa toki mielipiteenne, ovatko resepti-postaukset mieleisiä.
Kertokaa toki mielipiteenne, ovatko resepti-postaukset mieleisiä.
Tästä on nyt jo tovi kun olen tämän leiponut, mutta ensimmäisessä reseptissä kerron Schwarzwaldin kirsikkakakun teosta.
Kakun ohje tehty 24cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
(itse muutin reseptiä ja tein pienen 16cm halkaisijaltaan olevan kakun.
Huomioikaa tämä siis kakkukuvissani )
100 g taloussuklaata
(itse muutin reseptiä ja tein pienen 16cm halkaisijaltaan olevan kakun.
Huomioikaa tämä siis kakkukuvissani )
100 g taloussuklaata
150 g pehmeää voita
150 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
50 g jauhettua mantelia
50g vehnäjauhoja
50g vehnäjauhoja
50 g maizenaa
50 g korppujauhoja
6 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 rkl kirsikkaviinaa
5 liivatelehteä
500 g hillottuja kirsikoita
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl vettä
6 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
- Sulata suklaa, mutta jätä pari palaa suklaasta koristelua varten
- Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri
- Munista erotetaan valkuaiset ja keltuaiset
- Sekoita keskenään mantelit, vehnäjauho, maizena, korppujauhot ja leivinjauhe keskenään
- Keltuaiset ja juokseva, mutta jäähtynyt suklaa sekoitetaan voimassaan
- Valkuaiset vaahdotetaan omassa astiassaan ja lisätään voimassaan jauhojen kanssa samaan aikaan varovasti nostellen.
- Taikina kumotaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan
- Paista 180 asteessa uunin alatasossa noin 45 minuuttia
- Anna kakun levätä vähintään 3 tuntia ennen täyttöä ja koristelua
Itse tykkään kakkua täytettäessä koota sen irtopohjavuoan reunuksien sisälle, jolloin kakku säilyttää tasapaksun muotonsa.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
- Kirsikat pestään ja kivet poistetaan (Itse käytin sokeroituja kirsikoita jolloin tämä vaihe jää kokonaan pois)
- Sekoita sitruunamehu ja vesi ja keitä kirsikoita 7 min miedolla lämmöllä. Valuta kirsikat (Tein tämän myös sokeroiduille kirsikoille että liika imelyys katoaisi)
- Vaahdota kerma ja sokeri
- Lämmitä ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet
- Lisää liivateseos vähitellen kermavaahtoon
Kakun täyttäminen
- Leikkaa kakku kolmeen osaan ja nosta pohjimmainen osa irtopohjavuokareunojen pohjalle
- Kostuta kirsikkaviinalla (itse käytin sekamarjamehua)
- Nosta 1/3 kermavaahtoseoksesta pohjan päälle ja upota n. puolet kirsikoista kermaan.
- Nosta keskimmäinen kakkupohja päälle ja kostuta
- Laita toinen 1/3 kermavaahdosta ja loput kirsikoista kakun väliin.
- HUOM!! Jätä muutama kirsikka koristelua varten.
- Nosta ylimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta
Kakun koristelu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti