Tänään operaationa oli jokin makea ja kaapeissa olevista raaka-aineista valmistettava herkku.
Kääretorttu suklaamoussella luonnistuikin tänään ja siitä annankin kuvallisen ohjeen.
Suklaamoussella täytetty kääretorttu
4 kananmunaa
Kääretorttu suklaamoussella luonnistuikin tänään ja siitä annankin kuvallisen ohjeen.
Suklaamoussella täytetty kääretorttu
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
Täyte
1 pss Blå bandin suklaamoussejauhetta
1 dl maitoa

Tässä ohjeessa kaikki aineet olisi hyvä etsiä ensin esille, sillä ajoitukset ovat aika tärkeitä tässä ohjeessa.
Esimerkiksi ensin kannattaa tehdä suklaamousse, ja jättää se huoneenlämpöön odottamaan ettei se jähmety liikaa. Tuskin siitä hirmuista haittaakaan olisi, mutta itse koin kääretortun teon helpommaksi näin :)
Itse tein suklaamoussen Blå bandin pussijauheesta, ja pakkauksessa oli myös ohje tähän.
- Sekoita pussillinen suklaamoussejauhetta 1 dl kylmää maitoa
- Sekoita sähkövatkaimella 5 minuuttia
- Jätä odottamaan
- Vaahdota munat ja sokeri
- Vaahdotuksen vähimmäisaika noin 5 minuuttia.
- Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään.
- Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon siivilän lävitse
- Sekoita nopeasti tasaiseksi ettei vaahto "lässähdä"
- Valuta taikina pellille
- Paista 225 asteessa noin 5-7 minuuttia

- Ota paiston aikana esille:
-leivinpaperi jonka päälle olet ripotellut sokeria
-suklaamousseen lusikka ja veitsi

- Kun pohja on paistunut kumoa se pöydällä olleelle leivinpaperille, ja irrota toinen leivinpaperi kääretorttupohjasta
- Anna kääretorttupohjan jäähtyä hetken ennen moussen levitystä. Muuten mousse sulaa
- Levitä ohut kerros suklaamoussea kääretorttupohjan päälle ja levitä.
Tässä kohdin tavallinen aterinveitsi oli näppärä moussen levittäjä

- Ala kääriä kääretorttua kapeammalta sivulta tiiviiksi kääreeksi
- Kun olet rullanut kääretortun koko matkalta, kääri se vielä leivinpaperiin jotta kääretorttu pitää muotonsa
- Laita kääretorttupaketin päälle vielä muovipussi, ja laita jääkaappiin
- Annoin kääretortun olla jääkaapissa yön yli, sillä tarkoitus oli tarjota tätä herkkua
vieraille jotka saapuivat seuraavana päivänä kyläilemään. Mutta jos herkkua haluaa syödä jo samana päivänä, antaa kääretortun olla kylmässä noin tunnin ennen tarjoilua, jolloin kääretorttu kerkeää hieman jähmettyä. - VALMIS!
Voitko antaa jotain vinkkejä kääretortun rullaamiseen? Omat kääretortut jäävät aina väljiksi, ja niistä tulee rumia. :( Mitähän teen väärin, yritän kyllä rullata tiiviisti, mutta ei vain onnistu.
VastaaPoistaIkävä kuulla ,että kääretorttusi eivät pidä kaunista muotoaan vaan jäävät väljiksi :( Kääretortun muotoon vaikuttavat mm täytteen liiallinen määrä ja pohjan liiallinen paisto, jolloin kääretorttua on hankala rullata.
VastaaPoistaToki on muitakin juttuja minkä vuoksi tämmöinen väljistyminen voi tapahtua, mutta nämä tulivat päällimmäisenä mieleeni. Toivottavasti näistä neuvoista oli edes pienesti apua :)