Pehmeä Suklaakakku

(Kakun ohje tehty yhdelle kahden litran kahvikakkuvuoalle)
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
9 tl tummaa kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

- Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri
- Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen nopeasti vatkaten

- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään
- Lisää jauhoseos siivilän lävitse massaan
- Lisää samalla myös maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi

- Kahvikakkujen teossa mielestäni yksi tärkeimmistä asioista muistaa on kakkuvuoan huolellinen voitelu ja korppujauhotus. Minkäänlaisia mittasuhteita en tässä käytä, vaan otan nokareen margariinia millä voitelen, ja korppujauhoja ripottelen vuokaan tarvittavan määrän :)
- Nostele taikina vuokaan, ja siloita pinta tasaiseksi
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia
- Kakku on kypsä kun hammastikulla kakkua koittaessa tikkuun ei jää tahmeaa taikinaa.
Myös vuokaa hytkyttäessä kuulee kuinka kakku on irti vuoasta. - Anna kakun vetäytyä 10 minuuttia vuoassa, ennenkuin kumoat sen lautaselle
- VALMIS!
Ihanan kuohkean näköinen, korkea kakku!
VastaaPoistaKiitoksia kovasti :)
PoistaMoi, kiva blogi sulla! Oisko sulla jakaa jotain pienempien herkkujen ohjetta, niin kuin karkkien tai keksien tai jonkun semmoisen? Kun sun ohjeet näyttää semmosilta, että mäkin ehkä voisin noitten avulla osata! ;)
VastaaPoistaKiitoksia kovasti piristävästä kommentista :) Joo voisin ottaakin tavoitteeksi tulevalla viikolla laittaa kuvalliset ohjeet jostain pikkuleipäohjeesta :)
Poista