lauantai 8. maaliskuuta 2014

Pehmeä Suklaakakku

Pehmeä Suklaakakku




(Kakun ohje tehty yhdelle kahden litran kahvikakkuvuoalle)


175 g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
9 tl tummaa kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa


  •  Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri
  • Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen nopeasti vatkaten
  •  Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään
  •  Lisää jauhoseos siivilän lävitse massaan
  • Lisää samalla myös maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi
  • Kahvikakkujen teossa mielestäni yksi tärkeimmistä asioista muistaa on kakkuvuoan huolellinen voitelu ja korppujauhotus. Minkäänlaisia mittasuhteita en tässä käytä, vaan otan nokareen margariinia millä voitelen, ja korppujauhoja ripottelen vuokaan tarvittavan määrän :)
  •  Nostele taikina vuokaan, ja siloita pinta tasaiseksi
  • Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia

  •  Kakku on kypsä kun hammastikulla kakkua koittaessa tikkuun ei jää tahmeaa taikinaa.
    Myös vuokaa hytkyttäessä kuulee kuinka kakku on irti vuoasta.
  • Anna kakun vetäytyä 10 minuuttia vuoassa, ennenkuin kumoat sen lautaselle
  •  VALMIS!

4 kommenttia:

  1. Ihanan kuohkean näköinen, korkea kakku!

    VastaaPoista
  2. Moi, kiva blogi sulla! Oisko sulla jakaa jotain pienempien herkkujen ohjetta, niin kuin karkkien tai keksien tai jonkun semmoisen? Kun sun ohjeet näyttää semmosilta, että mäkin ehkä voisin noitten avulla osata! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti piristävästä kommentista :) Joo voisin ottaakin tavoitteeksi tulevalla viikolla laittaa kuvalliset ohjeet jostain pikkuleipäohjeesta :)

      Poista