Tässä samana päivänä, kun leivoin Wilhelmiinat, säästin kananmunan valkuaisen ja laitoin siskoni tekemään marenkeja. Helpompi ottaa vaihekuvia, kun laittaa oman siskonsa töihin :)
Marengin perusainekset ovat sokeri ja kananmunan valkuainen, mutta tähän ohjeeseen tulee myös hiukan sitruunamehua.
Marengit
n. 30 kpl pikkuisia marenkeja
1 kananmunan valkuainen
66 g sokeria ( eli noin 6 rkl sokeri )
½ rkl sitruunamehua
- Vaahdota kananmunan valkuainen kovaksi vaahdoksi
- Lisää valkuaisvaahtoon 3/4 sokerista ja vaahdota noin 5 minuuttia

- Lisää valkuaissokerivaahtoon ½ rkl sitruunamehua ja vaahdota niin kauan, kunnes vaahdosta katoaa sokerikiteet näkyvistä. Vaahdotusaika noin 5 minuuttia.
- Lisää loput 1/4 sokerista ja sekoita nopeasti vaahdon joukkoon

- Massa on valmis kun kulhon kääntää ympäri ja massa ei liikahdakkaan
Massa on rakeenteeltaan kiinteää ja tahmeaa
- Leikkaa muovipussin kulma auki saksilla ja aseta tähtipäätylla pussiin.
- Nostele marenkimassa pussiin

- Pursota marengeista pieniä nokareita (suklaakonvehdin kokoisia suurin piirtein)
- Marengit voi koristella erilaisin nonparellein, sillä uunin lämpötila ei ole kova ja nonparellit eivät sula.
- Laita uunin kuivumaan 2 tunniksi 75 asteeseen
- Marenkien ei ole tarkoitus ottaa väriä pintaan!! Tarkoitus on vain kuivattaa marengit suussa sulaviksi.
- Ota marengit uunista ja anna olla vielä 1 h huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin marenki kerkeää kiinteytyä kokonaisuudessaan.
- VALMIS!
Kyseinen sisko kiittää marenkikoulusta! ;)
VastaaPoistaEipä mitään :) Tulehan taas käymään niin koitetaan uusia reseptejä :)
PoistaOlisi mielenkiintoista nähdä täällä jokin sellainen resepti, missä käyttäisit koulussasi oppimiasi "kikkoja"! :)
VastaaPoistaLaitetaan tämä idea korvan taakse :) Varmasti tulee näkymään seuraavissa postauksissa kyseisiä niksejä :)
Poista