torstai 27. maaliskuuta 2014

Marengit

Tässä samana päivänä, kun leivoin Wilhelmiinat, säästin kananmunan valkuaisen ja laitoin siskoni tekemään marenkeja. Helpompi ottaa vaihekuvia, kun laittaa oman siskonsa töihin :)
Marengin perusainekset ovat sokeri ja kananmunan valkuainen, mutta tähän ohjeeseen tulee myös hiukan sitruunamehua.

Marengit


n. 30 kpl pikkuisia marenkeja

1 kananmunan valkuainen
66 g sokeria ( eli noin 6 rkl sokeri )
½ rkl sitruunamehua

  • Vaahdota kananmunan valkuainen kovaksi vaahdoksi
  • Lisää valkuaisvaahtoon 3/4 sokerista ja vaahdota noin 5 minuuttia
  • Lisää valkuaissokerivaahtoon ½ rkl sitruunamehua ja vaahdota niin kauan, kunnes vaahdosta katoaa sokerikiteet näkyvistä. Vaahdotusaika noin 5 minuuttia.
  • Lisää loput 1/4 sokerista ja sekoita nopeasti vaahdon joukkoon
  • Massa on valmis kun kulhon kääntää ympäri ja massa ei liikahdakkaan
    Massa on rakeenteeltaan kiinteää ja tahmeaa
  • Leikkaa muovipussin kulma auki saksilla ja aseta tähtipäätylla pussiin.
  • Nostele marenkimassa pussiin
  • Pursota marengeista pieniä nokareita (suklaakonvehdin kokoisia suurin piirtein)
  • Marengit voi koristella erilaisin nonparellein, sillä uunin lämpötila ei ole kova ja nonparellit eivät sula.
  • Laita uunin kuivumaan 2 tunniksi 75 asteeseen
  • Marenkien ei ole tarkoitus ottaa väriä pintaan!! Tarkoitus on vain kuivattaa marengit suussa sulaviksi.
  • Ota marengit uunista ja anna olla vielä 1 h huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin marenki kerkeää kiinteytyä kokonaisuudessaan.
  • VALMIS!

4 kommenttia:

  1. Kyseinen sisko kiittää marenkikoulusta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään :) Tulehan taas käymään niin koitetaan uusia reseptejä :)

      Poista
  2. Olisi mielenkiintoista nähdä täällä jokin sellainen resepti, missä käyttäisit koulussasi oppimiasi "kikkoja"! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaan tämä idea korvan taakse :) Varmasti tulee näkymään seuraavissa postauksissa kyseisiä niksejä :)

      Poista